Spelenderwijs verbeteren!

De content in UpTrek kan worden opgebouwd in cursussen en verschillende leer-formats. Zowel individueel als in teamverband kunnen de challenges worden opgelost. Hoe dat kan werken?

Content wordt beleving

UpTrek bevat verschillende functies en spelmechanieken. Afhankelijk van het leerdoel kan gebruik worden gemaakt van verschillende combinaties. Zo is de Poll een ideaal middel om medewerkers te vragen om hun mening, kunnen medewerkers media bestanden delen om elkaar te inspireren via Mediashare en zijn er ook opties voor interactieve videos, quizzes en battles (vergelijkbaar met de slimste mens).

UpTrek stemt spelelementen af op de doelgroep en de leerdoelen. Dan pas krijgt spelen betekenis. Zo kunnen collega’s inzichten delen om elkaar te inspireren, maar ook de strijd met elkaar aangaan in een battlequiz. Door deze interactieve formats wordt leer-content een onderdompelende beleving. De formats die UpTrek biedt maken het eenvoudig de optimale learning journey in te richten.

Quiz

Pas opgedane kennis toe, verdiep en combineer.

Poll

Maak zichtbaar welke behoeften en thema’s actueel zijn.

Strategie

Laat de gebruiker denken over de eigen positie ten aanzien van concrete en actuele dilemma’s.

Battle

Ga met elkaar de strijd aan en kom als winnaar naar voren.

Dialoog

Oefen gesprekstechnieken, bijvoorbeeld het geven van feedback.

Reflectie

Deel feedback in het team, en formuleer hierbij verbeterpunten.

No competition, no progress

De spelers worden continue uitgedaagd met kleine opdrachten. Soms alleen, maar meestal met elkaar. De opdrachten stimuleren om nieuw gedrag met elkaar in de praktijk te oefenen. Door de inzet van spelmechanismen wordt de intrinsieke motivatie van de deelnemers voortdurend getriggerd; als je wordt uitgedaagd wil iedereen zich blijven ontwikkelen. De vriendelijke team competitie verhoogd de motivatie en kan gekoppeld worden aan een prijsuitreiking.

“De onderlinge competitie motiveerde mij om nog meer mijn best te doen.”

Een platform naar eigen inzicht en wensen.

Realisatie in een week.

info@uptrek.nl
+31 (0)20 33 00 111
Marineterrein, pand 024
Kattenburgerstraat 5
1018 JA  Amsterdam

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op!

info@uptrek.nl
+31 (0)20 33 00 111
Marineterrein, pand 024
Kattenburgerstraat 5
1018 JA  Amsterdam